Offisielle norske elektroniske sjøkart går under navnet ENC (Electronic Navigational Charts), og brukes til navigasjon i et elektronisk kartsystem – ECDIS.
Se oversikt over distributørene som tilbyr elektroniske sjøkart til kartplottere, basert på sjøkartdata fra Kartverket, og hvor ofte disse oppdaterer sine sjøkart.
Overseilingskartserien består av 12 sjøkart i mindre målestokk, som dekker farvann i Nordsjøen, Norskehavet, Svalbard, Barentshavet, Grønlandshavet, Island, Øst-Grønland, det nordlige Atlanterhavet og Antarktis.
Den norske los (dnl.kartverket.no) er en beskrivelse av farvannet langs norskekysten, og er et supplement til sjøkartene. Den norske los er nå digital og tilgjengelig gratis for alle på nett.
Kartverkets mest populære karttjeneste! Se landkart med dybdedata, turkart, sjøkart, stedsnavn, fastmerker, luftfartshindre og en rekke av Kartverkets datasett.
Kartverket, Havforskningsinstituttet og Norges geologiske undersøkelse samarbeider om å samle inn og dele kunnskap og data om havbunn langs kysten av Norge. I pilotprosjektet Marine grunnkart i kystsonen kartlegges tre pilotområder: Stavanger, Giske/Ålesund og Skjervøy/Kvænangen. Målet er å etablere et nasjonalt program for kartlegging av hele kysten.
Kartverket feirer 250-årsjubileum i 2023, og på Kartverket.no vier vi hver måned til et nytt tema. I anledning kvinnedagen 8. mars ser vi på hvordan kvinnene har preget Kartverket.
I Kartverkets møterom «Kongens utsikt» henger gullrekka med tidligere kartverksjefer: Militære og høytidelige menn, mange fotografert med blikket vekk fra kamera – før helt til sist: En kvinne med løftet hake og et bestemt smil.
Kystkartene nr. 309 og 310 som dekker farvann i fra Smøla i Møre og Romsdal til Tennholmen fyr ved Bodø i Nordland, er utgitt i nye utgaver. Kartene er har mange oppdateringer.