Offisielle norske elektroniske sjøkart går under navnet ENC (Electronic Navigational Charts), og brukes til navigasjon i et elektronisk kartsystem – ECDIS.
Se oversikt over distributørene som tilbyr elektroniske sjøkart til kartplottere, basert på sjøkartdata fra Kartverket, og hvor ofte disse oppdaterer sine sjøkart.
Overseilingskartserien består av 12 sjøkart i mindre målestokk, som dekker farvann i Nordsjøen, Norskehavet, Svalbard, Barentshavet, Grønlandshavet, Island, Øst-Grønland, det nordlige Atlanterhavet og Antarktis.
Detaljerte terrengdata for navigasjon – såkalte S-102-data – er tilgjengelig blant annet for Tromsø, Bergen og Stavanger havn, Mekjarvik og Risavika i Rogaland.
Den norske los (dnl.kartverket.no) er en beskrivelse av farvannet langs norskekysten, og er et supplement til sjøkartene. Den norske los er nå digital og tilgjengelig gratis for alle på nett.
Kartverkets mest populære karttjeneste! Se landkart med dybdedata, turkart, sjøkart, stedsnavn, fastmerker, luftfartshindre og en rekke av Kartverkets datasett.
Kartverket, Havforskningsinstituttet og Norges geologiske undersøkelse samarbeider om å samle inn og dele kunnskap og data om havbunn langs kysten av Norge. I pilotprosjektet Marine grunnkart i kystsonen kartlegges tre pilotområder: Stavanger, Giske/Ålesund og Skjervøy/Kvænangen. Målet er å etablere et nasjonalt program for kartlegging av hele kysten.
– Det er svært viktig å ha framdrift på kartlegging av kyst- og havområda og å nyttiggjere data som kjem ut frå dette arbeidet, sa kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik i Stortinget i dag.