Et skolekart (sjøkart) ligger oppå et hovedseriekart. To hender plotter inn kurs med blyant og linjal. Foto.
UNDERVISNING: Skolekartene er laget i A3-format slik at de lett kan printes ut. Kartene er kun ment til bruk i undervisning. Foto: Sissel Kanstad
Siste oppdatering

Skolekart

Kartverket tilbyr gratis skolekart. Skolekartene er utsnitt fra ordinære sjøkart, og er laget for bruk i undervisning og til øvelser i bruk av sjøkart.

Kartverket har frigitt skolekart for områdene: Bergen, Boknafjorden, Flåvær, Lepsøyrevet, Lindesnes, Nærøysundet, Oslofjorden, Skagerrak, Stavanger, Tjeldsundet, Tjøme og Vestfjorden.

Egenskaper og bruksområder

Skolekartene er laget i A3-format slik at de lett kan printes ut. Kartene er kun ment til bruk i undervisning og er derfor merket med «Ikke til navigasjonsbruk».

De fleste skolekartene er utsnitt av standard sjøkart i målestokk 1:50 000. Stavanger er i målestokk 1:10 000. Skagerrak og Vestfjorden er i målestokk 1:350 000 (kystkart). Alle skolekartene kan brukes til opplæring. 

Last ned skolekart

Skolekartene som er gratis tilgjengelig i pdf-format er:

Les mer om vilkår for bruk.

I vår publikasjon "Symboler og forkortelser i sjøkart" kan du lære alt om symbolbruk og hvordan forstå et sjøkart.

Kjøpe kart Bestill sjøkart på papir

Kartverket selger ikke papirkart, men lager kartfiler som forhandlere trykker for deg, såkalte Print on Demand-kart (POD).

Se oversikt over Kartverkets forhandlere som du kan bestille papirkart hos.

Les mer

Nautiske publikasjoner

Kartverket utgir rettelser til sjøkart i Etterretninger til sjøfarende (Efs), farvannsbeskrivelsen Den norske los, vannstand- og tidevannsinfo på Se havnivå og publikasjonen Symboler og forkortelser i norske sjøkart.

Flo, fjære og vannstand

På tjenesten Se havnivå finner du informasjon om observert og varslet vannstand, flo, fjære og tidevannstabeller ved å søke på et sted. I tillegg er der artikler om referansenivå, havnivå, tidevann og vannstand.

Del