Om Kartverket

Kartverket blei etablert i 1773 og er den eldste tekniske etaten i Noreg som framleis er i drift. Oppgåvene våre har endra seg i takt med digitaliseringa av samfunnet. Vi er ei moderne og innovativ verksemd med blikk for framtida.

Jobb- og karrieresider

Les meir på jobb- og karrieresidene våre om ledige stillingar i Kartverket og kva vi kan tilby.

Arrangementer og kurs

Webinar om punktskydata fra bil, bane og drone

Geovekst Arbeidsgruppe for Ledning (GLA-gruppa) inviterer til webinar 12. desember om punktskydata fra bil, bane og drone. Målgruppen er parter i Geovekst-samarbeidet.

Matrikkel-mandag

Matrikkel-mandag 8. januar vil handle om føring av bygningsdata i matrikkelen.

Vis alle arrangementer

Nyheter

To sjøkart på Sørlandet i nye utgaver

Hovedseriekart nr. 6 og 8 er utgitt i nye utgaver. Sjøkart nr. 8 er oppdatert med nye dybdedata i farvannet ved Grimstad. Begge kartene har mange andre oppdateringer, særlig på lykter og merker.

Stor tro på FNs nye geodesisenter

– FNs medlemsland og partnere må bli enige om en felles arbeidsplan for å styrke geodesiens verdikjede. Det sier Nicholas Brown, den nye direktøren for FNs globale geodesisenter i Bonn, Tyskland.

Kartverket kårar Noregs artigaste stadnamn

Kva ligg 8 km vest for Risør, i ei skjerma vik ved øya Barmen? Jo, det er stranda der ein ukjent og uheldig hundeeigar truleg innsåg at han kom til kort med menneskets beste venn – noko som gav uforklarleg opphav til Noregs artigaste stadnamn.

Vis alle nyheter
Del