Om Kartverket

Kartverket blei etablert i 1773 og er den eldste tekniske etaten i Noreg som framleis er i drift. Oppgåvene våre har endra seg i takt med digitaliseringa av samfunnet. Vi er ei moderne og innovativ verksemd med blikk for framtida.

Jobb- og karrieresider

Les meir om ledige stillingar i Kartverket og kva vi kan tilby på jobb- og karrieresidene våre. 

Arrangementer og kurs

Forvaltning av planregister

Kartverket inviterer kommunene til digitalt kurs i «Rutiner for forvaltning av kommunalt planregister». Kursene arrangeres fylkesvis i perioden 13. - 29. april. Se når kurset arrangeres i ditt fylke!

Webinar om stedsnavnarbeid

Kartverket i Trøndelag i samarbeid med Kartverket i Møre og Romsdal inviterer til webinar om stedsnavnarbeid. Målet med webinaret er å belyse saksgangen i stedsnavnsaker og hvordan en kan organisere arbeid med stedsnavn i kommunene.

NVDB fagdag

NVDB Brukerforum er oppretta for Rogaland, og me startar opp med ein digital fagdag.

Vis alle arrangementer

Nyheter

HI overtar fartøydrift fra Kartverket

Driften av sjømålingsfartøyet «Hydrograf» og målebåtene «Lomvi» og «Havelle» overføres til Havforskningsinstituttet (HI) fra nyttår. 16 ansatte i besetningen får ny arbeidsgiver.

Kristiansand havnekart er utvidet

Sjøkart nr. 459 Kristiansand havn ble utgitt i ny utgave 9. april. Kartet er utvidet mot nord for å få med Vige havn. Store deler av innseilingen til Kristiansand er dybdekartlagt på nytt.

Nye utgaver av sjøkart i Midtnorge

Hovedseriekart nr. 33 og 41 som dekker farvann i Møre og Romsdal og i Trøndelag, er gitt ut i nye utgaver. Sjøkartene har mange oppdateringer. Tidligere utgaver av sjøkartene er nå ugyldige.

Vis alle nyheter
Del