Tusenvis historiske kart

Vi har 16833 kart i vårt historiske arkiv – som du kan laste ned gratis. I underkant av 650 nye historiske kart er lagt til tjenesten i løpet av 2021, der de eldste er håndtegnet på 1600-tallet.

Husk «Hvor?»-appen på skitur!

Har noen gang sporet av i skiløypa eller gått deg vill i vinternatten? Med Hvor?-appen vil du alltid ha tilgang til kart på telefonen din, også når du ikke har mobildekning på fjellet eller i skogen.

Marine grunnkart bedrer miljøovervåking

Marine grunnkart gjør det enklere å se på miljøpåvirkningen rundt anlegg for lakseoppdrett. – Med slike kart er det mulig å finne enda bedre plasseringer for prøvetakingsstasjoner, mener Statsforvalteren i Rogaland.

Matrikkelåret 2021

Janne Johnsen og Leikny Gammelmo tar deg gjennom høydepunktene i matrikkelåret, som snart er over. Lytt til årets siste episode i Matrikkelpodden.

Arrangementer og kurs

Webinar: FoU-prosjekter i regi av Geovekst-forum

Med tema som BIM, laserdata og maskinlæring inviterer Geovekst-forum til webinar 1. februar 2022. Påmelding er åpen.

Kurs: Fra Vegnett til Elveg 2.0

I samarbeid med programvareleverandørene arrangerer Kartverket kurs i oppdatering av Elveg 2.0. Flere kursdatoer, fra 6. januar til 22. februar 2022.

Brukerreisen - val av DOK

Det er tid for å velje årets DOK for din kommune. Har du alt klart? Bli med på Brukerreisen, eit "oppvarmingsmøte" for val av DOK for 2022.

Vis alle arrangementer

Nyheter

Nytt API for transformasjoner er lansert

Kartverket har over lengre tid jobbet med å modernisere transformasjonsbiblioteket. Nå er endelig de mest brukte transformasjonene tilgjengelige for norske formål via Proj og som et API. Det vil nå være mulig å transformere mellom alle norske referanserammer, det inkluderer også 4D-transformasjoner.

Oppdager nye sjøkrepsefelt med marine grunnkart

Yrkesfisker Atle Geir Teige har tatt i bruk marine grunnkart for å finne nye felt for fangst av sjøkreps. 63-åringen fra Herøy kommune i Møre og Romsdal er svært fornøyd med kartene over sedimentene på bunnen.

Målet er 100 prosent

I 2021 valgte over 87 prosent av kommunene i Troms og Finnmark sitt offentlige kartgrunnlag (DOK). I år er målet at alle kommunene skal velge sitt DOK. Noen har allerede valgt. Hvilke kommuner det gjelder kan du se her ...

Vis alle nyheter

Hold deg oppdatert. Meld deg på nyhetsbrevet vårt.