Kjøpe eiendom for første gang

Skal du kjøpe din første bolig? Vi gir deg noen tips om hva du kan undersøke, og hva Kartverket gjør i eiendomshandel.

Kan du lese sjøkart?

Det er mange sjømerker, lykter og farer å holde styr på når du ferdes til sjøs. Bli kjent med symbolene i sjøkartet og hva de betyr.

17. mai-tog anno 1968

Historiske ortofoto kan inneholde noen riktige godbiter for den som leter. For hva skjuler seg egentlig bak bildene fra stedet Emblem fra 1968?

– Viktig bidrag fra Norge

En ny milepæl er nådd på Kartverkets og hele Norges geodetiske jordobservatorium i Ny-Ålesund på Svalbard. I april startet NASA installeringen av den nye satellittavstandsmåleren med laser, SLR.

Arrangementer og kurs

Kurs: Tildeling av atkomstpunkt

Atkomstpunkt vart implementert som eit tillegg i matrikkelforskrifta 1. januar 2021. Kartverket Vestland ønsker derfor å invitere alle kommunane til kurs i tildeling av atkomstpunkt. Vi held samme kurs fleire gonger i mai/juni.

Fagdag Nasjonal vegdatabank (NVDB)

Kartverket Vestfold og Telemark inviterer herved til fagdag NVDB. «Først-til-mølla»-prinsippet gjelder da det er begrenset med plasser. Påmeldingen er lukket.

Møte i basisgeodatautvalget Troms og Finnmark

Det blir møte for medlemmene i BGU denne dagen. Møtet avholdes digitalt. Dagsorden finner du her.

Vis alle arrangementer

Nyheter

Fellesdugnad på geodataplanarbeidet

Innlandet sparket i gang årets geodataplanarbeid med en felles samling for Norge digitalt-utvalgene på Ilsetra i Øyer. Fire temabolker etterfulgt av gruppearbeid ga mange gode innspill til det videre arbeidet.

Ny utgave av sjøkart nr. 21 på Vestland

Hovedseriekart nr. 21 "Selbjørnsfjorden - Bergen", er utgitt i ny utgave. Kartet har fått nye dybdedata i store områder. Tidligere utgave av kartet er nå ugyldig.

Ny utgave av sjøkart nr. 26 på Vestland

Hovedseriekart nr. 26 "Håsteinen - Batalden", er utgitt i ny utgave. Kartet har fått nye dybdedata i store områder. Tidligere utgaver av kartet er nå ugyldige.

Vis alle nyheter

Hold deg oppdatert. Meld deg på nyhetsbrevet vårt.