Hopp til innhold

Smartkart

Smarte løsninger som andre har laget med utgangspunkt i Kartverkets datasett. Vi presiserer at Kartverket ikke godkjenner eller kvalitetssikrer hvordan dataene våre brukes. De som utvikler nye tjenester, er selv ansvarlig for dem.

Få faktiske tidspunkt for soloppgang og solnedgang for enhver dag i året. Laget med data blant annet fra Kartverket.

Les mer

Zoom inn eller ut i norgeskartet, markere områdene du vil ha utskrift av, og få et karthefte ut på skriveren. Se også kart i 3D.

Les mer

Kultur- og naturreises demonstratorer synliggjør det usynlige på det stedet du befinner deg akkurat nå - historie, fakta, bilder og mye mer.

Les mer

Søk «norgeskart» eller «norge kart» i App Store eller Google Play og finn mobil-apper med (bl.a.) Kartverkets kart, til bruk med og uten nettilgang.

Les mer

Lag 3D-utgave av et hvilket som helst utsnitt av norgeskartet og få det 3D-printet gjennom Benglers "Terrafab".

Les mer

Enkelt web-grensesnitt fra Kultur- og naturreise hvor du enkelt kan generere ditt eget kart og kombinere med ulike kulturrelaterte datasett.

Les mer

Webutvikler Jon Olav Eikenes har eksperimentert med og koblet geografisk og statistisk informasjon og utviklet ”Vizbox”, et interaktivt tredimensjonalt norgeskart.

Les mer

Bjørn Sandvik har laget en ny plugin som kan plassere geotaggede bilder fra hvilken som helst kilde inn på våre kartgrunnlag.

Les mer

App for bruk i slektsforskning og annet historisk detektivarbeid. Den hjelper deg å finne personer, bosteder og bilder, og bruker (blant annet) Kartverkets stedsnavnregister.

Les mer

Flysimulator-miljøet har blant annet brukt Kartverkets høydedata og detaljerte kartdata til å gjøre landskapet enda mer realistisk i Microsoft Flight Simulator. Se før-og-nå-bildene.

Les mer

Bengler har "knadd" Kartverkets rådata og laget en pakke tilpassede kartdata klar til bruk på nettsider og i kartkliententer, med kildekode og veiledning.

Les mer

Råmaterialet er historiske kart fra Kartverket, et bilde av oldefar som leser kart, og en filmsnutt fra en båttur. Resultatet er en digital fortelling om slekt, kartografi og stedsnavn.

Les mer

Jonas Bojesen utvikler en tjeneste som lager 3D-modell av en GPS-rute basert på Kartverkets høydedata.

Les mer

Hvordan gjøre webkart mer levende? spurte NTNU-student Steffen Pøhner Henriksen. Ved hjelp av Kartverkets terrengdata utviklet han en skyggefunksjon for kart på nett.

Les mer

Forbrukerrådets Sykle-dit-side viser hvor langt du kan sykle rundt i alle retninger fra der du er på et kvarter. Til grunn ligger det nasjonale kartgrunnlaget fra Kartverket.

Les mer

Ingeniørbedriften Purenviro i Grenland bruker Kartverkets terrengdata når de kartlegger hvordan giftskyer og vond lukt sprer seg fra et industriområde.

Les mer

Veiviseren

Kontakt oss

Telefon 08.00-15.45
08700
post@kartverket.no
 

Chat