Kvinne på tur med Kartverkets gratis kartapp «Hvor?»
GRATIS MOBILKART: Kartappen "Hvor?" gir deg gratis kart på mobilen, og varsler hvis det er mer enn tre måneder siden du oppdaterte kartet. Foto: Hanna Hauan
Siste oppdatering

Gratis mobilkart med kartappen "Hvor?"

Mobilappen «Hvor?» gir deg gratis kart på mobilen, også når du ikke har dekning. Nå er Kartverkets kartapp oppdatert med sporing og posisjonsdeling.

Har du gått deg vill, enten på bærplukking, høsttur eller jakt? Vår kartapp "Hvor?" gir deg kart tilsvarende Kartverkets topografiske hovedkartserie «Norge 1:50 000» rett på mobilen.

Mobilappen er gratis, og det samme er mobilkartene som lagres på telefonen din. Dermed har du alltid kart som viser hvor du er – også når du er utenfor dekning i skogen og på fjellet. Det gir deg viktig trygghet på tur.

Du finner kartappen ved å søke i App Store og i Google Play. 

Google Play   App Store

App-oppdatering

Kartappen Hvor? oppdateres nå med nye funksjoner i månedsskiftet september/ oktober:

  1. Sporing: Se hvor du har gått, hvor langt det er og hvor lang tid det tok.
  2. Deling: Fortell hvor du er med å sende en lenke på SMS, Messenger, Snapchat. Har ikke mottakeren Hvor?-appen installert, sendes man til App Store/ Google Play for nedlasting.
  3. Koordinatsøk: Finn fram til steder ved å søke på koordinater (UTM eller desimalgrader). 

I tillegg til gratis mobilkart tilgjengelig uten nettdekning, kan du også se hvilken retning du beveger deg i og dine koordinater. Appen har funksjoner som avstandsmåling, stedsnavnsøk (fungerer kun med nettilgang) og mulighet for lagring av dine favorittsteder.

Les personvernerklæring for appen Hvor?.

Gratis mobilkart i app

For å få din posisjon i gratis mobilkart uten nettilgang, laster du ned kart for de fylkene du ønsker. Filene er på ca 200-600 MB, så det kan være lurt å gjøre hjemme. Da får du til gjengjeld de samme topografiske kartene med stier, høydekurver, farger og rutenett som du kjenner fra papirkartene:

Hovedkartserien «Norge 1:50 000» har det samme innholdet som det nasjonale beredskapskartet, som blant annet brukes av Forsvaret, politiet og Sivilforsvaret. Du kan også laste ned kart som dekker 50 kilometer inn i Sverige. 

Feil i kartet?

Det er viktig å ha mest mulig oppdaterte kart. Derfor vedlikeholdes Kartverkets kartserie kontinuerlig. Du kan laste inn oppdaterte kart når du vil. I tillegg varsler appen hvis det er mer enn tre måneder siden du lastet ned forrige gang. 

Er det noe du savner i kartet? Noe som ikke er riktig? Bruk tjenesten Rett i kartet, og gi oss en tilbakemelding, og det kommer med i kartet i neste oppdatering. 

Hvis du bare vil ha tilgang til kartfilene, kan disse også lastes ned via geonorge. Du kan i tillegg laste ned kartfilene for Sverige (50 kilometer inn i Sverige fra riksgrensa): Nord-SverigeMidt-Sverige og Sør-Sverige.

Viktig om sjøkart

Kun offentlige sjøkart skal brukes ved ferdsel i båt. Derfor er navigasjonsinformasjon som fyr- og lyktesektorer ikke angitt i kartene som brukes i Hvor? 

Del