Ut på tur med appen «Hvor?»
KART ER FERSKVARE: Appen vil minne deg på at du bør laste ned nye kart, hvis det er mer enn tre måneder siden du lastet ned forrige gang. Foto: Hanna Hauan
Siste oppdatering

Unngå å gå deg vill med Hvor?-appen

Med Kartverkets app «Hvor?» vil du alltid ha tilgang til kart på telefonen din, også når du ikke har mobildekning. 

Har noen gang sporet av i ukjent jaktterreng eller gått deg vill i høstmørket? Kartverket hjelper deg med Hvor?-appen som gir deg kart tilsvarende Norges topografiske hovedkartserie «Norge 1:50 000» rett på telefonen din. Dermed vil du alltid ha tilgang til kart som viser deg hvor du er til enhver tid – også utenfor dekningsområde i skogen og på fjellet.  

Du finner appen ved å søke i App Store og i Google Play. God tur! 

Google Play   App Store

I tillegg til å alltid ha kart tilgjengelig uten nettdekning, vil du også kunne se hvilken retning du beveger deg i og dine koordinater. Appen har også andre funksjonaliteter som avstandsmåling, stedsnavnsøk (fungerer kun med nettilgang) og mulighet for lagring av dine favorittsteder.  

Les personvernerklæring for appen Hvor?.

Kart er ferskvare

For å få din posisjon uten nettilgang må du kjapt og enkelt laste ned kart for ønsket fylke, uten at det tar altfor stor plass på telefonen din. Du kan også laste ned kart som dekker 50 kilometer inn i Sverige. Hovedkartserien «Norge 1:50 000» har det samme innholdet som det nasjonale beredskapskartet, som blant annet brukes av Forsvaret, politiet og Sivilforsvaret.

Det er alltid viktig å ha mest mulig oppdaterte kart, og kartserien vedlikeholdes kontinuerlig. Du kan laste inn oppdaterte kart når du vil. I tillegg vil appen minne deg på at du bør laste ned nye kart, hvis det er mer enn tre måneder siden du lastet ned forrige gang. 

Kun offentlige sjøkart skal brukes ved ferdsel i båt. Derfor er navigasjonsinformasjon som fyr- og lyktesektorer fjernet i kartene som brukes i Hvor? 

Feil i kartet?

Er det noe du savner i kartet? Noe som ikke er riktig? Rett i kartet her og gi oss en tilbakemelding, og det kommer med i kartet i neste oppdatering. 

Hvis du bare vil ha tilgang til kartfilene, kan disse også lastes ned via geonorge. Du kan også laste ned kartfilene for Sverige (50 kilometer inn i Sverige fra riksgrensa): Nord-SverigeMidt-Sverige og Sør-Sverige.

Del