Siste oppdatering

Matrikkelpoddens oppsummering av 2021

Hvordan var matrikkelåret 2021? Oppsummeringen kan du høre på matrikkelpodden - der Kartverkets egne podverter tar deg gjennom høydepunktene fra året som snart er over.

– I løpet av året har vi vært igjennom mange spennende temaer, samtidig ser vi at vi fortsatt har mange gode tema på blokka. Vi har fått lov til å utfolde oss i året som er gått, og nå synes vi det var på tide å oppsummere litt av det som har skjedd i matrikkelåret 2021, sier podvertene Leikny Gammelmo og Janne Johnsen.

Hør den nyeste episoden «matrikkelåret 2021».

Mange ulike tema

I løpet av matrikkelåret har Kartverket blant annet jobbet med nasjonal inndelingsbase, som er et felles system for forvaltning av administrative grenser. Endringer i matrikkelregelverket om blant annet måling av grenser, endring av festegrunn og autorisasjon av landmålere.

Det er gjennomført et arbeidet med ny adresseveileder, som også var et eget tema i Matrikkelpodden. Det er gjennomført et analyseprosjekt for informasjonsmodell bygning som baserer seg på innspill fra mange ulike aktører. Sist men ikke minst har den nye datakvalitetsstrategien for matrikkelen blitt publisert.

Flott formidlingskanal

– Det har skjedd mye på matrikkelområdet i året som har gått. Vi har fått lov å utforske pod som format i formidlingen av matrikkelfaglige spørsmål og tema, noe som synes å fenge. Vi vil fortsette med matrikkelpodden i 2022, og ser frem til å ta opp nye og relevante tema, sier Leikny Gammelmo.

Podvert Janne Johnsen er enig:

– Podkast som formidlingskanal er blitt populært i befolkningen, og det er flott at Kartverket bruker nye kanaler for å nå nye målgrupper på, sier Johnsen.

De vil gjerne ha innspill fra de som hører på Matrikkelpodden til tema som bør tas opp.

Lytt til Matrikkelpodden:

Geopodden · Matrikkelpodden
Del
XPPT