Fargeblyanter og utskrift av fargeleggingskart. Foto: Hanna Hauan
UTSKRIFTSKLART: I tillegg til å vise deg korleis du kan lage ditt eige fargeleggingskart, har vi gjort klar nokre utskriftklare pdf-ar med dei største byane i Noreg som du finn nedst på sida. Foto: Hanna Hauan
Siste oppdatering

Set dine fargar på kartet!

Liker du å fargelegge? No kan du setje ditt eige fargepreg på byen, bygda eller favorittstaden din! Eit detaljert kart har flotte mønster som eignar seg ypparleg til fargelegging.

Fargeleggingsbøker er blitt bestseljarar i ei rekkje land, og hobby-teiknarar i hopetal har funne sjelefred og fått utløp for kreativiteten sin ved å fargelegge detaljerte mønster og motiv. Også Kartverket har kasta seg på fargeleggingstrenden som har gått sin sigersgang over store delar av verda.

norgeskart.no kan du velje kva for ein by eller tettstad du vil skrive ut for fargelegging. Opne norgeskart.no, finn rett by/stad ved å zoome deg inn i kartet eller ved å nytte søkjefeltet, og vel så "Lag fargeleggingskart" i menyen som dukkar opp. 

Tips: Det blir flest mønster der det er mange vegar!

For å gjera det lettare for deg, har vi også gjort klar nokre utskriftklare pdf-ar med dei største byane i Noreg. Skriv ut og finn fram fargestiftar.

Turkart

Kartverkets turkart «Norge 1:50 000» kan enkelt skrives ut gratis via funksjonen «Mitt turkart» i norgeskart.no. Du kan også bestille kart i stort format hos en av våre forhandlere.

Lag din egen nødplakat

Ein nødplakat har all informasjonen nødetatane treng for å finne fram når du treng rask hjelp. Skriv ut og heng opp til dømes på hytta!

Last ned eller lag illustrasjonskart

Kartverket har illustrasjonskart og oversiktskart som er godt eigna om du treng oversiktskart over Noreg i ein presentasjon eller ei studentoppgåve.

Del