Siste oppdatering

Historiske opplysninger fra grunnboken

Hvis du vil vite hva som tidligere har vært tinglyst på en eiendom, kan du bestille en historisk grunnboksutskrift eller en kopi av den gamle grunnboken.

Historisk grunnboksutskrift

En historisk grunnboksutskrift gir en liste over dokumenter som har vært tinglyst tidligere, men som har blitt slettet i ettertid. Utskriften gjelder imidlertid bare opplysninger som var tinglyst på slutten av 1980-tallet, da grunnboken ble gjort elektronisk.

En historisk grunnboksutskrift kan du bestille ved å fylle ut vårt bestillingsskjema. Utskriften koster 240 kr, og blir sendt til deg i posten innen en uke.

Hvis du er interessert i eldre bestemmelser som ble slettet før den elektroniske konverteringen på slutten av 1980-tallet, må du bestille en kopi av gammel grunnbok. Nedenfor kan du lese mer om hvordan du bestiller en kopi av den gamle grunnboken.

Gammel grunnbok

Den gamle grunnboken ble ført med penn og skrivemaskin frem til slutten av 1980-årene. I denne boken kan du finne en oversikt over hva som har vært tinglyst tidligere helt tilbake til 1800-tallet. Du kan også finne opplysninger om eldre tinglyste dokumenter som fortsatt er aktive i dag.

Opplysningene i den gamle grunnboken kan du få direkte tilgang til gjennom Digitalarkivets selvbetjeningsløsning for oppslag i gammel grunnbok. I denne løsningen kan du gjøre direkte oppslag i den gamle grunnboken kostnadsfritt.

Les mer om Digitalarkivets selvbetjeningsløsning.

Ofte stilte spørsmål

Del
XPPT