Our website only contains limited information in English. Please see our English front page to find shortcuts and the menu to all our English content.

Last updated

Kartverkets designelementer

Kartverket benytter designelementer som gjenspeiler logoen, samt kartgrafikk og geografisk data

Grafiske filer Bildebank

Grafiske designelementer kan lastes ned fra Kartverkets bildebank. Logg inn for å laste ned grafikk

Hensikten med designelementeter er å forsterke kartverkets visuelle profil og identitet, og være støtteelement til logoen.

Fargestriper
Striper i logofargene grønn og blå brukes gjerne for å ramme inn et design eller bilde. Stripene brukes over og under, eller på sidene av designet. En fargestripe kan også brukes som et element inne i et design. Striper i andre av Kartverkets farger kan også brukes.

Illustrasjonsbilde bruk av fargestriper
Eksempler på bruk av fargestriper i Kartverkets design

 

Høydekurver (kotemønster)
Mønsteret brukes som dekorative elementer i bakgrunner, både i negativ og positiv, og i ulike valører av grønn eller blå.

Illustrasjonsbilde-kotemonster.jpg
Eksempler på bruk av høydekurve-mønster i Kartverkets design

 

Bølgen
Dette designelementet er hentet fra bølgen i Kartverkets logo. Bølgen kan brukes på flere måter. Gjerne som bildeutsnitt. Eller som heldekkende elementer i en av Kartverkets farger.

 

Kartverkets bølge-design.jpg
Eksempler på bruk av bølgen i Kartverkets design

 

Bølgelinjer
Bølgen fra Kartverkets logo finnes også i et mer fleksibelt designelement - som bølgelinjer. Elementet gir assosiasjoner til både høydekurver og sjø. Elementet kan brukes som grafisk innslag i toppen eller i bunn på annonser, flyers, organisasjonskart, og lignende.

Designelement bølgelinjer
Eksempler på bruk av bølgelinjer i Kartverkets design
Share
XPPT