Our website only contains limited information in English. Please see our English front page to find shortcuts and the menu to all our English content.

Last updated

Ny statsråd på besøk

Kartverket hadde gleden av å ta imot kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik i Stavanger tirsdag 19. april, der han fikk en introduksjon til Kartverkets sjødivisjon og vår satsing Marine grunnkart i kystsonen.

– Som fersk statsråd var det spennende å få innsikt i det viktige arbeidet Kartverket gjør for at vi har tilgang til geografisk informasjon av høy kvalitet i Norge, både på land og til sjøs langs hele kysten vår. Det er viktig både i et samfunnssikkerhetsperspektiv men også for å legge til rette for verdiskapning i hele landet, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

Statsråd Sigbjørn Gjelsvik og direktør Birte Noer Borrevik fra Kartverkets sjødivisjon står på dekk på ferga med Kvitsøy i bakgrunnen, Foto: Marie Von Korgh
NY STATSRÅD: Sigbjørn Gjelsvik (Sp) overtok som kommunal- og distriktsminister etter Bjørn Arild Gram (Sp)  i et ekstraordinært statsråd 12. april. Tirsdag 19. april besøkte ministeren Sandnes, Stavanger og Kvitsøy i Rogaland. Foto: Marie Von Krogh

På møtet i Kartverkets lokaler fortalte direktør Birte Noer Borrevik om Kartverkets sjødivisjon og våre viktigste satsinger og prosjekter, etterfulgt av en presentasjon av pilotprosjektet Marine grunnkart i kystsonen ved prosjektleder Hanne Hodnesdal. 

Samtalen fortsatte på en fergetur fra Mekjarvik til Kvitsøy hvor Helge Welde, teknologiansvarlig i prosjektet Marine grunnkart i kystsonen, fortalte om hvordan de grunneste sjøområdene i Stavanger er dybdekartlagt med ny teknologi. Nå har vi en sømløs overgang mellom sjø- og landdata som gir helhetlige terrengmodeller av landskapet i kommunen.

Turen til Rogaland var Gjelsviks første offisielle oppdrag som kommunal- og distriktsminister.

Share
XPPT