Our website only contains limited information in English. Please see our English front page to find shortcuts and the menu to all our English content.

Last updated

Bestill historiske flyfoto

I Kartverkets arkiv finner du originaler av samtlige flybilder tatt fra 1935 og frem til i dag. Disse kan du kjøpe ved å fylle ut et skjema.

Vil du bare se på flyfoto, enten det er ferske bilder og historiske, kan du gjøre dette gratis på norgeibilder.no. Finner du ikke det du trenger der, kan du kjøpe bilder fra vårt sentralarkiv flyfoto og satellittbilder.

Slik bestiller du 

Når du skal bestille flyfoto, sender du i første omgang en forespørsel til oss ved å fylle ut skjemaet du finner lengre ned. Du vil få tilbakemelding om hvilke bilder som treffer søkekriteriene dine og på om bildene allerede finnes digitalt eller om de må skannes inn.

Hvor mye koster det å bestille flyfoto?

Prisen for ett bilde skannet og levert via filemail er 1950 kroner, pluss merverdiavgift.

Gjelder din henvendelse en konkret eiendom, for eksempel i forbindelse med grensetvist eller lignende, fyll inn aktuelt fylke, kommune, samt gårds- og bruksnummer. Er du interessert i et større område, for eksempel en bydel eller et landskapsområde? I bestillingsskjemaet har du mulighet til å laste opp ett eller flere kartutsnitt som viser hele området du er på utkikk etter.

For å få til en rask saksbehandling, er det viktig at du kun angir de årstall du er interessert i, samt gir en kort beskrivelse av i hvilken sammenheng du trenger flybildene.

Etter at vi har mottatt forespørselen din, søker vi i arkivet for å finne de flybildene som eksisterer. Vi sender deg deretter oversikt pr e-post, før du velger hvilke flybilder du eventuelt ønsker å bestille. Først da er dette en bindende bestilling.

Spørsmål og svar om flyfoto

Kartverkets arkiv inneholder kun vertikalbilder. Det vil si flybilder som er tatt loddrett ned på bakken. Hvis du er ute etter skråbilder av for eksempel gården din må du ta kontakt med Nasjonalbiblioteket eller Flyfotoarkivet.

Sammenligning av flyfoto: Vertikalbilde vs. skråbilde.
KUN VERTIKALBILDER: I Kartverkets arkiv finner du kun vertikalbilder.

Fyll ut bestillingsskjema

Før du kan fylle ut og sende inn skjemaet for bestilling av flyfoto må du svare på tre kontrollspørsmål.
Share
XPPT