Siste oppdatering

Matrikkel og grunnbok stenges for oppdateringer i slutten av 2020

Kommende nyttårshelg justeres norgeskartet igjen, derfor stenges matrikkel og grunnbok torsdag 31. desember. Kartverket legger til rette for at systemer og leveranser er tilgjengelige første arbeidsdag, 4. januar 2021.

Det er to områder som skal endre kommunetilhørighet med virkning fra 1. januar 2021. Det gjelder et område fra Vestre Slidre til Øystre Slidre kommune, og et fra Rauma til Vestnes kommune.

Stopp i matrikkel og grunnbok

For å sikre arbeidet som skal gjøres, er det planlagt at matrikkel og grunnbok stoppes for all oppdatering fra og med torsdag 31. desember kl. 12. Det samme gjelder for brukerne av elektronisk tinglysing.

Systemene vil være utilgjengelige for endringer inntil de etter planen åpnes igjen mandag 4. januar 2021. I denne perioden vil Kartverkets matrikkelklient ikke kunne startes, og andre klienter/ systemer vil ikke kunne oppdatere i matrikkelen. Det vil ikke være mulig å sende inn dokumenter til elektronisk tinglysing via Altinn eller Kartverkets eiendomstjenester.

Åpent for innsyn

Dataene i matrikkel og grunnbok er tilgjengelige i Kartverkets innsynstjenester gjennom prosessene, men med data fra 31. desember 2020 kl. 12. Dette gjelder matrikkel, Se Eiendom, E-handel og grunnbok.

Gamle og nye matrikkelenheter

Kartverket aksepterer både gammel og ny matrikkelenhet ved tinglysing i grunnboken i 90 dager etter nyttår. Dette betyr at avtaler, hjemmelsdokumenter, pantedokumenter, konsesjonserklæringer og lignende, som er produsert før nyttår med gammel matrikkelenhet, kan benyttes for tinglysing frem til 31. mars 2021.

Del