Ansatt i Kartverket: Leo
GOD KULTUR: – Det er en veldig god kultur i Kartverket. Det er et åpent miljø og lav terskel for å ta kontakt med hverandre, sier Christopher Leonidas M.M. Olsen.
Siste oppdatering

Fra profesjonell fotballspiller til Kartverket

Det er fremdeles lagspill som gjelder for Christopher Leonidas M.M. Olsen som byttet ut karrieren som profesjonell fotballspiller for å bli driftsoperatør for Kartverkets kontrollsenter for posisjonstjenester.

Søk Finn din neste drømmejobb!

På jobbjakt? Sjekk våre utlyste stillinger.

Finn ledig stilling

Svette, sure fotballstrømper og harde taklinger er byttet ut med kontorjobbing hos Kartverket for Christopher Leonidas M.M Olsen eller bare Leo, som de aller fleste kaller han. Fra 2019 ble engasjementet hans fra 2017 erstattet med en fast stilling. Nå passer han på at Kartverkets kontrollsenter for 250 permanente geodetiske basestasjoner driftes som det skal.

– Jeg trives veldig godt! Med utdannelse innen IT og informasjonssystemer ved det som het Høgskolen i Buskerud får jeg brukt kompetansen min. Det er mange utviklingsmuligheter og rom for å lære. Mange har spisskompetanse innenfor sine fagområder og jeg synes folk er flinke til å dele av sin kunnskap. Vi spiller på samme lag, sier Leo.

Veien til Hønefoss via Tromsø

Veien til Hønefoss og hovedkontoret til Kartverket gikk via fotballen. Med oppvekst i Harstad førte fotballkarrieren han til Tromsø idrettslag, der han spilte i to år. Senere signerte han for Tromsdalen UIL før karrieren førte han til fotballspiller i Hønefoss. Der spilte han i både eliteserien og i 1. divisjon. Sesongen 2012 ble den siste for Leo. Mot slutten av fotballkarrieren jobbet han i ATEA, samtidig som han skulle være trener og spiller for andrelaget til Hønefoss. 

– Det ble rett og slett for mye for meg med pendling til Oslo, kamper og trening, som jeg så vidt rakk. Til slutt mente jeg andre kunne ta over rollen som assistenttrener, da jeg synes jeg ikke forsvarte plassen på laget eller som assistenttrener i forhold til de spillerne som møtte opp i tide, sier Leo.

Engasjert i bedriftsidrettslaget

I dag er fotballkarrieren lagt på hylla. Nå er det egentrening på fritiden som gjelder. Leo har også engasjert seg i bedriftsidrettslaget til Kartverket, og får da brukt sitt engasjement for fysisk fostring og helse blant ansatte.

– Vi er mange som sitter mye i løpet av dagen. Jeg synes det er positivt at Kartverket som arbeidsgiver legger forholdene til rette for at ansatte skal få trene. Selv bruker jeg styrkerommet aktivt. Nå skal garderober og treningsrom oppgraderes, og dette blir et positivt løft for oss ansatte, sier Leo.

Han mener at fysisk aktivitet bidrar til et godt arbeidsmiljø, i tillegg til kartverkskulturen, som han liker godt.

– Det er en kultur for å si "hei" og slå av en prat i trappen. Det er en veldig god kultur i Kartverket. Det er et åpent miljø og lav terskel for å ta kontakt med hverandre. Jeg synes Kartverket har et åpent og inkluderende miljø, sier Christopher Leonidas M.M. Olsen.

Vi vil ha deg med på laget!

Les også

Jobb i Kartverket

Les mer om ledige stillinger i Kartverket og hva vi kan tilby på jobb- og karrieresidene våre!

 

Våre forvetninger til deg som medarbeider

Vi forventer mye, men til gjengjeld stiller Kartverket med meningsfylte oppgaver, faglige utfordringer, spennende møter med eksterne samarbeidsparter og ikke minst et veldig godt arbeidsmiljø.

Hva vi tilbyr våre ansatte

Våre medarbeidere kommer fra ulike land, har ulik utdannings- og yrkesbakgrunn, og finnes i alle aldre og kjønn.

Samuel fant drømmejobben i Kartverket

– For en nyutdannet innen geomatikk må jo Kartverket være det kuleste stedet å jobbe. Som statlig myndighet får en oversikt over hele bransjen. Kartverket er innovative og flinke, sier Samuel Schiess.

Del