Regjeringen har i dag vedtatt nye regler i forbindelse med utbruddet av koronavirus. Regjeringen er opptatt av å redusere smitte og samtidig ivareta samfunnskritisk virksomhet.

I tråd med rådene fra helsemyndighetene har Kartverkets ansatte fått beskjed om ikke å møte på jobb, men jobbe hjemmefra, fra og med 13. mars. Dette gjelder i utgangspunktet alle, bortsett fra ansatte som må møte opp for å ivareta samfunnskritisk eller internkritisk drift knyttet til blant annet tinglysing og sentrale karttjenester.

Kartverket leverer samfunnskritiske ytelser både innen finans (tinglysing) og andre sektorer, slik som satellittbaserte tjenester, samt tjenester som er nødvendige for helse, redning og forsvar.
 
- Vi får nå redusert kapasitet. Samfunnskritisk drift vil bli prioritert. Vi ber om forståelse for at situasjonen kan få konsekvenser for alle som benytter Kartverkets tjenester. Det kan blant annet bety noe ventetid ved kundesenteret, og øvrige leveranser. Vi holder oss for øvrig løpende oppdatert på de rådene som kommer fra myndighetene for å  vurdere om ytterligere tiltak må igangsettes, sier kartverkssjef Anne Cathrine Frøstrup.

Resepsjonen og tinglysingsekspedisjonen på hovedkontoret i Hønefoss stenges. Dokumenter til tinglysing må sendes posten eller legges i postkassen ved porten på hovedkontoret. Se adresser her.

Kartverkets kundesenter vil fortsatt besvare spørsmål fra publikum, men vi oppfordrer flest mulig til å kontakte oss via e-post post@kartverket.no eller bruke chat-funksjonen som finnes nede til høyre på nettsiden. 

Driftsmeldinger legges ut her.

Les mer