Sommerferie til tross – i tinglysingen er det lite som tyder på at det ferietid. 82 sommervikarer i Ullensvang og Hønefoss stepper inn i sommer, mange kommer tilbake år etter år.

-Vi har dyktige og flinke sommervikarer som holder hjulene i gang for oss i sommer. Tinglysingen opprettholder vanlig drift i ferien, og vi er avhengig av å ha dyktige vikarer som kan ta over oppgaver når de faste er på ferie, sier tinglysingsdirektør Turid Ellingsen.

Fint å komme tilbake

-Jeg har vært sommervikar hos tinglysingen i rundt sju år, og det er alltid fint å komme tilbake hit. Det er godt miljø – og jeg synes det er sosialt og fint å være her, sier Vegard Solhjem Knutsen. Han får støtte av Marianne Fjell Solberg, som også har vært vikar i tinglysingen siden 2007.
- Jeg kjenner mange som har jobbet eller jobber på Kartverket, og synes jeg har hatt det fint her. Dette blir den siste sommeren min, siden jeg nå er ferdig utdannet jurist og kommer til å søke meg fast jobb fra høsten av, sier Marianne Fjell Solberg.

Heldige med sommervikarene

Viktoria Moen og Lene Høibakk har sin første sommersesong i tinglysingen, og de synes at det er nyttig erfaring å ta med seg videre. -Jeg trives veldig bra i jobben, sier Lene Høibakk, som begynte som vikar i oktober 2015.

Fungerende seksjonssjef Sonja Nystad i tinglysingen sier at de er heldige som har sommervikarer som kommer tilbake år etter år. -Vi heldige som har sommervikarer som kommer tilbake år etter år. Det er vemodig når de slutter, men vi har også mange nye som vi håper kommer tilbake og so også har mulighet til å vikariere utover sommersesongen. Det er også hyggelig å få tilbakemeldinger på at de synes at de blir godt ivaretatt og får den opplæringen de skal ha, sier Sonja Nystad.