En lang rekke etater har de siste årene frigitt store mengder data som kan brukes i forskjellige apper og tjenester. Nå inviterer de til en kombinert idekonkurranse og datasamling på Hønefoss den siste helgen i oktober hvor målet er å få fart på verdiskapingen og datatrafikken.

Invitasjoner er gått ut blant annet til gründermiljøer, kodeklubber og skoleklasser med programmering som valgfag.

Kreative evner

Deltakerne oppfordres til å ta med sine ideer og sine kreative evner og utvikle nye måter å bruke statens data på. Arrangørene på sin side stiller med en rekke eksperter som skal hjelpe deltakerne med å realisere ideer, løse utfordringer og skape verdier.

Vinnerne får ytterligere oppfølging av store teknologiselskaper over tid, og de beste går videre til en nordisk finale i Helsinki.

Møteplass

- #hack4no er en møteplass der de som tilbyr åpne datasett, utviklere, designere og kreative personer møtes for å utforske og jobbe sammen. #hack4no gir deg innsikt i mulighetene åpne data gir, sier fungerende avdelingsdirektør Marit Mellingen i Difi.

- Vi tror det ligger et stort verdiskapingspotensial her, legger prosjektleder Sveinung Engeland i Kartverket til.

- Vi vil at flere skal oppdage den skattkisten som det offentlige forvalter og bruke dataene i nye, nyttige digitale produkter og tjenester, sier han.

Sanner kommer

Den første som er påmeldt #hack4no, er kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, som skal foreta den offisielle åpningen fredag 28. oktober. I alt er det plass til 500 deltakere, 250 voksne - og 250 barn/ungdommer!

Junior-hack

Parallelt med voksen-hackatonet holdes nemlig også junior-hackathon i samarbeid med Lær kidsa koding, hvor barn og ungdom blant annet får lære å kode og å lage apper og kart.

Dagen før hackathon sparkes i gang, torsdag 27. oktober, blir det eget opplegg for studenter, det blir en innovasjonsløftkonferanse og kurs for journalister.

Les mer