Som en del av kommunereformprosjektet har Kartverket utviklet en utvidet IT-løsning hvor brukere av matrikkeldata kan verifisere at deres tjenester vil fungere ved kommunesammenslåing. Etter intens jobbing er testløsningen klar for produksjon, og det til fristen. Det må markeres med flagg og kake:
- Her har det vært mye jobb, og det er god grunn til feiring, poengterte prosjektleder for delprosjektet, Laila Sveen.

Feiring er på sin plass

Sammen med godt 20 bidragsytere fra Kartverkets IT-avdelingen og lmatrikkel seksjonen har hun siden sommeren 2015 jobbet med testløsningen.

- Vi har hele tiden vært så fremoverlent og tenker på alt det som ligger foran oss, men det er viktig at vi stopper opp og ser på hva vi egentlig har gjort.

Hun roser prosjektgruppa for å være initiativrike og løsningsorienterte.
- Da vi gikk i gang med å se på ressurser til prosjektet måtte vi ha folk som kunne jobbe fra dag én, og det gjorde dere virkelig!

RØD LØPER: Alle deltakere ble tatt imot med bølgen på rød løper.

 

Gode som gull

Unn Disch Kihle har, som prosjektleder for kommunereformprosjektet, vært tett på arbeidet. Hun er imponert over jobben som er gjort:
- Det er som Laila sier, det er viktig å feire. Og dere er en super gjeng! Dere er alltid blide, har gjennomføringsevne og latteren sitter alltid løst. Dere har vist at det går an å være både kreative og strukturerte! 

Alle som har jobbet med løsningen fikk en gave med en mangesidig symbolikk:

- Et gullys fordi dere er gode som gull. En buff fordi dere må holde dere varme og ikke bli syke. Og refleks, for slik dere har blitt sett i dag skal dere fortsatt bli sett, både inne og ute i høstmørket.

GULL: Det ble delt ut gave med symbolsk verdi. 

Arbeidet vil bære frukter i mange år fremover
Olav Petter Aarrestad var, som både prosjekteier og IT-direktør, stolt av innsatsen:
- Det er jeg som skal takke dere, uttalte han da han delte ut gaver.
- Arbeidet vi har gjort begynner å vise seg fram. Dere må ta med dere det, og være stolte av arbeidet, rådet han.
- Det arbeidet vi har gjort kommer til å bære frukter i flere år fremover, tusen takk for innsatsen!

En av aktørene som benytter seg av løsningen er NAV. De er, som mange andre som bruker data fra matrikkelen, avhengige av at all data som endres ved sammenslåing av kommuner er riktig 1. nyttårsdag. 

Her kan du lese mer om prosjektet og se Kartverkets sjekkliste for kommunereformen.