På andreplass kom et annet norsk lag, Savemyreindeer, som utvikler en løsning for å forhindre at reinsdyr blir kjørt i hjel på jernbanespor.

Det ble med andre ord dobbelt norsk i konkurransen som gikk av stabelen på teknologikonferansen Slush i Finland og som er en nordisk finale for nasjonale idekonkurranser, hackathons, som er blitt arrangert i de nordiske landene det siste året. I alt åtte lag fra Sverige, Finland, Danmark og Norge deltok.

Bruker åpne data

De norske deltakerlagene ble plukket ut på #hack4no som Kartverket og Difi arrangerte tidligere i høst. Begge bruker åpne data fra det offentlige, blant annet data fra Kartverket, kulturetatene og Jernbaneverket.

Premien er henholdsvis 125.000 og 75.000 kroner i forretningsutviklings-tjenester, tjenester som skal hjelpe dem med å realisere ideene og løsningene sine.

På tredjeplass kom laget Quicktags.io fra Finland. Det får 50.000 kroner til forretningsutvikling.

Dette er lagene

Hidden-laget består av Pål Rørby, May-Lene Gjerde, Victor Finnerud, Torkel Velure, Frans Joakim Titulaer, Veronika Bazika. Se presentasjon av Hidden på egen nettside her.

Savemyreindeer består av Halvor Mjøen, Marit Mjøen Solem, Kristin Skjerven og Tina Høtta. Se Savemyreindeers presentasjon av løsningen sin her.

Les mer