I alt var det nær 250 små og store dataentusiaster innom #hack4no i Kartverkets lokaler på Hønefoss den første helgen i juni. De voksne «hackerne» konkurrerte om å utvikle de beste tjenestene eller appene basert på åpne, offentlige data, mens juniorene fikk innføring blant annet i programmering, 3d-modellering og å lage kart

14 etater

Dette var årets store hackathon med åpne data fra det offentlige Norge.

Arrangører var Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) og Kartverket, og i alt 14 offentlige etater og virksomheter har vært med som samarbeidsparter og blant annet bidratt med datasett.

Sanner åpnet

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner sto for den høytidelige åpningen, og det gjorde han ved å sette i gang et fyrverkeri på toppen av Hardangerjøkulen – i Minecraft.

Kreativ miks

Bakgrunnen for arrangementet er at Kartverket og Difi ønsker mer bruk av åpne data og vil at privatpersoner og selskaper utvikler nye, nyttige og smarte tjenester basert på datasettene som det offentlige Norge har frigitt. Hackathonet er en måte å hjelpe dem i gang på, og håpet er at kombinasjonen hackere og byråkrater vil være en kreativ miks som kan få fart på innovasjonen med offentlige data.

Les hvordan Difi-direktør Ingelin Killengreen og kartverkssjef Anne Cathrine Frøstrup utdyper dette i kronikken "Gullgruve av data som må utnyttes smartere" i digi.no.

Les mer om vinnerne og de andre konkurransebidragene, og se flere bilder og videoer fra arrangementet på #hack4nos egen nettside.

Les mer om Kartverkets åpne data.