Hopp til innhold

Turkart

Kart og kompass trenger ikke strøm eller mobildekning for å fungere. Papirkartet er i tillegg nyttig når turen planlegges - og du kan skrive ut "Mitt turkart" gratis fra Norgeskart.no. Vi tilbyr også gratis mobilkart "rett i lomma".

Nå kan du skrive ut Norge 1:50 000 pluss fem mil inn i Sverige gratis via funksjonen Mitt turkart i Norgeskart.no. Klikk i kartet, og velg "Lag turkart"!

Les mer

I høst slipper du gå deg bort i tåka: Med "Hele Norge rett i lomma" kan du laste ned Norgeskartet (og litt av Sverige) gratis på mobil og nettbrett.

Les mer

Rettikartet.no er Kartverkets feilmeldingstjeneste for landkart. Her kan hele Norge være med: Rett, og bidra til å holde kartene våre oppdatert.

Les mer

Norge 1:50 000 er landets topografiske hovedkartserie. Kartene er velegnet som turkart og til fritidsbruk på fjellet, i skogen, langs kysten og til jakt og fiske.

Les mer

Vet du ikke hvordan du bruker kart og kompass, eller trenger du en liten oppfrisking? Lær deg kart og kompass på 1-2-3 med Kartverkets kompasskurs!

Les mer

Enten du skal ein kort tur i nærområdet eller på lengre tur i fjellheimen, er det naudsynt med god planlegging og gode turkart. Sett tryggleiken i førarsetet.

Les mer

Kartverket er en viktig kilde til offisiell informasjon om Norges geografi, om alt fra kommuner og fylker til fjelltopper, innsjøareal og landets midtpunkt.

Les mer

Les korleis kart blir til og om det omfattande arbeidet som ligg bak, om korleis ein måler høgda på ein fjelltopp og tyngdekrafta på ein innsjø.

Les mer