Hopp til innhold

Tinglysing av eiendom

Tinglyse rettighet og avtale Skjøte Pant

Du kan tinglyse dokumenter i grunnboken for fast eiendom eller borettslagsandeler ved å sende dem inn til Kartverket. Her finner du skjemaer og nyttig informasjon. Klikk på temainngangen "Hvordan tinglyse" nederst på siden for å lese mer.

Skjemaer

Alle skjemaer

Kundesenter

Telefon 08700

Åpningstider 09.00-15.00

Tilgjengelighet på telefon:

Ny bestillingsløsning

Nå kan du bestille både grunnboksutskrifter og kopier av tinglyste dokumenter på internett. Du betaler med bank- eller kredittkort, og får utskriften tilsendt i posten.

Bestill her!

Spørsmål og svar

Adresser tinglysing

e-post: tinglysing@kartverket.no 

Besøksadresse fast eiendom:
Kartverksveien 21, Hønefoss
Ekspedisjonstid kl 08.00–15.00

Adresse fast eiendom:
Kartverket Tinglysing
Postboks 600 Sentrum
3507 Hønefoss

Adresse borettslagsandeler:
Kartverket Ullensvang
Postboks 200
5788 Kinsarvik

Nyhetsbrev
Påmeldingsskjema 

Rundskrivet er utarbeidet av registerførers rådgivende faggruppe og består av konkrete problemstillinger innenfor tinglysingsfaglige emner.
Revisjonshistorikk

Bestill grunnboksinformasjon, og les hvordan du kan tinglyse eller slette ulike typer bestemmelser i fast eiendom eller borettslagsandeler. Her finner du også oversikt over hva det koster å tinglyse.

Les mer

Hvis du lurer på hvem som er eier, eller hvilke rettigheter og heftelser som er tinglyst på en eiendom, kan du bestille en utskrift fra grunnboken eller en kopi av et tinglyst dokument.

Les mer

Veiviseren

Når du leser en artikkel på våre nettsider vil du finne relevante spørsmål og svar i "Veiviseren" på høyre side. Her vil du også finne nyttige ordforklaringer. Alle spørsmål og ord er også søkbare. Bruk søkefeltet øverst til høyre.

Ofte stilte spørsmål

Er grunnboken tilgjengelig på internett? Svar

Ja. Du kan gjøre oppslag i grunnboken gjennom karttjenesten Se eiendom. Finn eiendommen i kartet og klikk på "Vis mer informasjon om eiendommen". Tjenesten er gratis og alle kan gjøre oppslag for å se hva som er tinglyst på en eiendom. Du kan også få opplysninger fra grunnboken opplest ved å ringe vårt kundesenter på telefon 08700.

Les mer
Hvor lang tid tar det å tinglyse et dokument? Svar

Saksbehandling av dokumenter som skal tinglyses tar cirka en uke fra du sender det med posten til du får det ferdig tinglyste dokumentet tilbake. Vanlig saksbehandlingstid hos Kartverket er fire dager, og i tillegg må du beregne tid til ordinær postgang.

Hvor finner jeg gårds- og bruksnummeret til en eiendom? Svar

Du kan søke på adresser eller navigere deg frem i kartet på www.seeiendom.no for å finne gårds- og bruksnummeret til alle eiendommer i Norge.

www.seeiendom.no

Les mer

kundesenter

Telefon 09.00-15.00
08700
tinglysing@kartverket.no