Alle ting skjer et sted – og alt har en posisjon. Det er utgangspunktet for Kartverket sin posisjonskonferanse som finner sted 23. november i Oslo.

-Vi inviterer innovasjonsmiljøer og datautviklere til å komme og bli inspirert til hvordan de kan bruke Kartverkets posisjonsdata til lage nye innovative løsninger. Vi sitter på en uoppdaget skattekiste. Det finnes uante muligheter og fremtidige løsninger, som samfunnet har til gode å se, sier Per Erik Opseth i Kartverket.

Program og påmelding til Posisjonskonferansen 2016

Nøyaktig posisjon

I dag handler det meste om stedsfesting eller å kunne knytte tjenester og produkter til nøyaktig posisjon både innendørs og utendørs. Selvgående biler og busser er noe av det som er avhengig av en nøyaktig posisjon. Hva som kommer i fremtiden gjenstår å se. Kartverket har troen på at posisjon vil være utgangspunktet for flere samfunnsnyttige produkter og tjenester.

-Vårt utgangspunkt er å legge til rette for utvikling og nyskaping. Jeg har troen på at flere vil se behovet for presis posisjonering helt ned til centimeteren. Posisjonskonferansen skal være et sted der innovatører kan utvide nettverket sitt, for bransjen å se muligheten og for oss å synliggjøre hva vi kan bidra med, sier Opseth.

Han ber alle om å sette av datoen allerede nå.

-Vi har et spennende program, som vi er sikker på at vil falle i smak, sier Per Erik Opseth.

Tid og sted

  • 23. november
  • Clartion Hotel Royal Christiania i Oslo
  • Registrering fra kl. 09.30 (programstart kl. 10.00)