Slik gjør du det

Åpne norgeskart.no, finn riktig område ved å zoome inn i kartet eller ved å bruke søkefeltet, og velg deretter "Lag turkart" i menyen som dukker opp.

Gå til norgeskart.no og lag turkart.

Som et papirkart

Kartet du skriver ut, får en utforming og detaljrikdom som tilsvarer Kartverkets kjente kartserie «Norge 1:50 000». Det får også kilometernett og koordinater, som på trykte kart. Dermed kan du bruke utskriften til å sette kompasskurs og regne ut avstander. Det er videre mulig å fremheve stinettet, og det inneholder selvfølgelig sjøinformasjon også, slik at du kan planlegge både fjellturen og padleturen.

Helt oppdatert

I tillegg er innholdet i kartet helt oppdatert. Kartdataene hentes rett fra Kartverkets databaser, som oppdateres ukentlig med flere tusen nye eller endrede objekter, fra nye vegtraseer og elveløp til stier, bygninger og hyttefelt.

Oppdager du mangler eller feil i kartet, kan du melde det inn til Kartverket via rettikartet.no, og kartdatabasen vil være oppdatert i løpet av en uke eller to.

"Print on demand"

Du kan også få andre til å skrive ut for deg. Kartverket lager trykkeklare filer av land-og sjøkartene våre som forhandlerne våre kan skrive ut på forespørsel fra publikum («print on demand»). Merk at ¨på sjøen er det de offisielle sjøkartene du kjøper via forhandlere, som gjelder og som skal brukes til navigasjon. Utskriftskartene er kun til å planlegge turen og for eksempel for å se hvor dypt det er utenfor hytta ved sjøen.

Bestill kart her