Hopp til innhold

Turkart

Et turkart sammen med kompass er ikke avhengig av strøm eller mobildekning for å fungere når du er ute på tur. Turkartet er også nyttig når du planlegger turen.

Nå kan alle og enhver skrive ut Kartverkets kart og få en kartkvalitet som tilsvarer trykte og utgitte kart.

Les mer

Her kan du laste ned norgeskartet helt gratis på mobiltelefon og nettbrett.

Les mer

Rett i kartet (rettikartet.no) er Kartverkets feilmeldingstjeneste for landkart. Her kan hele Norge være med og rette og bidra til å holde kartene våre oppdatert

Les mer

Norge 1:50 000 er landets topografiske hovedkartserie. Kartene er velegnet som turkart og til fritidsbruk på fjellet, i skogen, langs kysten og til jakt og fiske.

Les mer

Landkart, sjøkart og data fra en rekke av våre datasett satt sammen til ett digitalt Norgeskart. Ta utskrift med kartkvalitet som trykt kart.

Les mer

Lær deg å bruke kart og kompass på 1-2-3!

Les mer

Skal du på tur, anten det er ein kort tur i nærområdet eller ein lengre tur i fjellheimen, er det nødvendig med god planleggin.

Les mer

Når du skal ut på tur i fjellet, er det viktig å tenke sikkerhet. Husk at det er du selv som har ansvaret for at turen foregår på en trygg måte.

Les mer

Ein nødplakat på hytta har all informasjonen nødetatane treng for å finne fram når du treng rask hjelp.

Les mer

Kartverkets kartgrunnlag er en viktig kilde til offisiell informasjon om Norges geografi, om alt fra kommuner og fylker til fjelltopper, innsjøareal og landets midtpunkt.

Les mer

Les korleis kart blir til og om det omfattande arbeidet som ligg bak, om korleis ein målar høgda på ein fjelltopp og tyngdekrafta på ein innsjø.

Les mer